DASKUT'a âfet eğitimi

Yeni yılla birlikte Mustafakemalpaşa'da faaliyetlerine başlayan Doğal Âfet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği (DASKUT) Temsilciliği, eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Yeni yılla birlikte Mustafakemalpaşa'da faaliyetlerine başlayan Doğal fet ve Sağlık Arama Kurtarma Derneği (DASKUT) Temsilciliği, eğitimlerini başarıyla tamamladı.

Serap Bağatur başkanlığında Mustafakemalpaşa'da kurulan ve doğa kazalarında, doğal fetlerde mağdurların yardımına koşan DASKUT Temsilciliği, çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının etkili olduğu günlerde Kirmasti Off-Road Ekibi ile birlikte kırsal kesimdeki 5 farklı noktada sokak hayvanları için iaşe ve bakım temininde bulunan DASKUT üyeleri, fet farkındalık eğitimleriyle de deprem gibi tabiî fetlerde doğru davranış teknikleri hakında bilgilendirildi.

DASKUT Genel Merkezi'nde Genel Başkan Tuncay Meriçli tarafından verilen eğitim seminerinde fet öncesi yapılması gereken hazırlıklar, fet sırasında doğru davranış şekilleri, fet sonrası ilk nlar,yangın ve tahliye gibi konularda bilgiler verildi.

AFAD tarafından e-mail adreslerine sertifikaların gönderileceği, ücretsiz olarak verilen eğitimlerin periyodik aralıklarla devam edeceği bildirildi.
İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme