DEÜ'den Malatya'da depremzedeler için eğitim konteyneri

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Malatya'ya depremzede öğrencilerin güvenli ve donanımlı bir eğitim imknı alabilmesi amacıyla öz kaynakları ile ürettiği 'Eğitim Konteyneri' gönderiyor. Ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim görebileceği konteyner sınıfta yazı tahtası, 200'den fazla yeni basım öykü ve romanın yanı sıra, çeşitli kaynak kitaplar, farklı dillerde sözlükler ve ansiklopedileri barındıran bir kütüphane ve oyun köşesi bulunuyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 'Dokuz Eylül Üniversitesi ailesi olarak, depremden etkilenen vatandaşlarımıza ilk andan itibaren sunduğumuz tüm hizmetler bizim için, yükseköğretim kurumu olarak taşıdığımız toplumsal sorumluluğun bir yansımasıdır. Malatya'da felaketin açtığı yaraları sarmak, acıları hafifletmek ve yıkılan hayatları yeniden inşa etmek amacıyla devletimizden aldığımız güçle yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz' dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Malatya'ya depremzede öğrencilerin güvenli ve donanımlı bir eğitim imknı alabilmesi amacıyla öz kaynakları ile ürettiği 'Eğitim Konteyneri' gönderiyor. Ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim görebileceği konteyner sınıfta; yazı tahtası, 200'den fazla yeni basım öykü ve romanın yanı sıra, çeşitli kaynak kitaplar, farklı dillerde sözlükler ve ansiklopedileri barındıran bir kütüphane ve oyun köşesi bulunuyor. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 'Dokuz Eylül Üniversitesi ailesi olarak, depremden etkilenen vatandaşlarımıza ilk andan itibaren sunduğumuz tüm hizmetler bizim için, yükseköğretim kurumu olarak taşıdığımız toplumsal sorumluluğun bir yansımasıdır. Malatya'da felaketin açtığı yaraları sarmak, acıları hafifletmek ve yıkılan hayatları yeniden inşa etmek amacıyla devletimizden aldığımız güçle yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz' dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), geniş bir coğrafyayı ve milyonlarca insanı etkileyen Kahramanmaraş depremlerinin meydana geldiği 6 Şubat'tan bu yana bölgede etkin şekilde yardım faaliyetlerini sürdürüyor. Depremin hemen ardından; arama-kurtarma, ilk yardım, beslenme ve barınma gibi temel ihtiyaçlar için gönüllüleriyle birlikte bölge illere ulaşan DEÜ ekipleri Malatya, Hatay ve Adıyaman'da devlet kurumlarıyla koordineli şekilde çalışmalar yürütüyor. Depremden etkilenen kentlerden biri olan Malatya'da, deprem sonrası hayatın normale dönmesine katkıda bulunma ve afetin getirdiği zorlukları en aza indirme düşüncesiyle birçok projeye imza attıklarını belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 'Tarihte eşine az rastlanır bir felaket olan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin hemen ardından, bir devlet kurumu olma ve halka hizmet etme anlayışıyla çalışmalara başladık. Asrın Felaketi' olarak anılan ve 14 milyon insanımızın yaşamını derinden etkileyen bu yıkımın hemen ardından, bölgeye ulaşan ilk yardım ekiplerinden biri olmanın sorumluluğunu üstlendik. Felaket sonrası yaşanan sorunlara yönelik geniş bir yelpazede destek hizmetlerimizi sunduk, sunmaya devam ediyoruz' dedi.

Konteyner sınıf hazırlandı

Malatya'da eğitim faaliyetlerinin daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla DEÜ'nün Teknik Atölyelerinde, konteyner sınıf üretildiğini kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 'Halihazırda Malatya'da çeşitli işlevlerde kullanılan 7 adet konteynere ek olarak, bölgeye gönderilmek üzere bir konteyner sınıf ürettik. Öğrencilerimize güvenli bir eğitim alanı sunma amacı taşıyan bu konteyner sınıf, özellikle ortaokul ve lise öğrencilerimiz için tasarlandı. Öğrencilerimiz bu alanda kitap okuyabilecek, ders çalışabilecek ve arkadaşlarıyla bir araya gelip oyun oynayabilecek. Konteyner sınıfımıza 16 öğrencimizin kullanması amacıyla bir kürsü ve yazı tahtası eklendi; böylece derslik olarak da işlev görebilir bir hale getirildi. Ayrıca, 200'den fazla yeni basım öykü ve romanın yanı sıra, çeşitli kaynak kitaplar, farklı dillerde sözlükler ve ansiklopedileri barındıran bir kitaplık oluşturuldu. Öğrencilerin eğitici ve aynı zamanda eğlenceli vakit geçirebilmeleri için çeşitli kutu oyunlarından oluşan bir oyun köşesi de düşünüldü. Konteyner sınıfımızdaki mobilya ve eğitim materyallerinin tamamı, Teknik Atölyeler Şube Müdürlüğü'nün becerikli ellerinde hayat buldu. Konteyner sınıfımız, soğuğa dayanıklı sandviç panel malzemesi kullanılarak inşa edildi ve zeminine dekoratif kaplama yapıldı. İki adet ısıtıcı, aydınlatma ve elektrik tesisatı ile de tam bir eğitim alanına dönüştürüldü. Bu konteyner sınıfımızın, öğrencilerimize hem konforlu hem de işlevsel bir eğitim alanı sunmasını temenni ediyorum' diye konuştu.

Desteğimiz sürecek

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 'Üniversitemiz bu noktada toplumsal sorunlara duyarlı ve çözüm odaklı yaklaşımlarıyla üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye gayret etmektedir. Geçen dokuz aylık süreç boyunca, kararlılık ve gönüllülükle sürdürdüğümüz bu çabalarımızla, afetzede vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Bundan sonra da yeni projelerimizle, deprem sonrası hayatın normal akışına dönmesini kolaylaştıracak adımlar atmayı sürdüreceğiz' şeklinde konuştu.

'Acil ihtiyaçlara hızlı çözümler ürettik'

Depremin hemen ardından insani faaliyetleri yönetmek ve hızlı çözümler bulmak amacıyla DEÜ bünyesinde kriz masası oluşturduklarını kaydeden Rektör Hotar, 'Dokuz Eylül Üniversitesi olarak depremden etkilenen illerde gerçekleştirdiğimiz sosyal yardım çalışmalarını, afetten etkilenen halkımızın yaşam koşullarını biraz olsun iyileştirmek amacıyla çeşitli boyutlarda ele aldık. Arama-kurtarma faaliyetlerinin hemen ardından, Malatya ve Adıyaman'da sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere 7 adet 'Su Arıtma Ünitesi' kurduk. Üniversitemizin kendi öz kaynaklarıyla 18 adet 'Afet Sonrası Hızlı Kurulabilir Yaşam Ünitesi' tasarladık ve ürettik. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 'Dokuz Eylül Çarşı Yaşam Alanı' oluşturduk. Üst Yönetimimizden hocalarımıza, idari kadromuzdan öğrencilerimize kadar, gönüllülük bilinciyle deprem bölgesini düzenli olarak ziyaret etmeye, dayanışmayı büyütmeye ve yardımlarımızı vatandaşlarımıza sunmaya ara vermeden devam ediyoruz' ifadelerini kullandı.

'Sorumluluğumuz var'

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Dokuz Eylül Üniversitesi ailesi olarak, depremden etkilenen vatandaşlarımıza ilk andan itibaren sunduğumuz tüm hizmetler bizim için, yükseköğretim kurumu olarak taşıdığımız toplumsal sorumluluğun bir yansımasıdır. Üniversitemizin bu projeleri, zor zamanlarda dayanışma ruhumuzu ve karşılaştığımız zorluklara karşı ortak direncimizi kuvvetlendirmektedir. Bir arada el ele vererek, bu dayanışma ağını daha da büyütmekte kararlıyız. Amacımız; muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğündeki hizmetlere ek olarak, bu felaketin açtığı yaraları sarmak, acıları hafifletmek ve yıkılan hayatları yeniden inşa etmektir. Bu süreçte, devletimizin ilgili kurumlarına ve bu zorlu dönemde bölge halkına destek veren herkese minnettarlığımızı ifade ediyoruz. Hep birlikte, daha güçlü ve dayanıklı bir topluma doğru ilerlemenin azmini ve sorumluluğunu taşıyoruz.'

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme