Balıkesir Teknokent projesi, deniz güvenliğine katkı sağlayacak

Balıkesir Teknokent bünyesinde KZ Mekatronik firması tarafından geliştirilen proje ile denizlerin güvenliğine önemli katkılar sağlanacak.

Balıkesir Teknokent projesi, deniz güvenliğine katkı sağlayacak

Balıkesir Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Burcu Aydemir’in verdiği bilgiye göre; 
Savunma Sanayi Başkanlığı ile Balıkesir Teknokent firmalarından KZ Mekatronik arasında 12 Nisan 2022 tarihinde imzalanan sözleşme çerçevesinde geliştirilecek savunma sistemi ile, denizlerdeki mayın ve benzeri şüpheli cisimlere uzaktan müdahale edilebilecek.

YURT DIŞI BAĞIMLILIĞI ORTADAN KALDIRACAK

Proje kapsamında geliştirilecek ürün ile bu maksatla kullanılan donanımın yurt dışı bağımlılığı ortadan kaldıracağına dikkat çeken Aydemir, KZ Mekatronik'in tamamen yerli ve milli kaynaklarla geliştirdiği sistemin hem yurt içi ihtiyacı karşılayacağını hem de ihraç etmek sureti ile ekonomiye büyük katkı sağlayacğını belirtti.

BALIKESİR TEKNOKENT SAVUNMA SANAYİİNDE DE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Yazılım, kimya, mühendislik, tıp alanında ar-ge projesi yürüten firmalarımızın yanı sıra Savunma Sanayii firmalarımızın da başarıları ile Balıkesir Teknokent’in adının duyulmasının önemine değinen Genel Müdür Aydemir, 46 firma ile Balıkesir Teknokent’in %100 doluluk oranına ulaştığını da ifade etti.