Başkan Işık'tan 'Çamlıbahçe' açıklaması
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi tarafından etrafındaki tarihi yapıları gün yüzüne çıkaracak şekilde projelendirilen Çamlıbahçe Parkı inşaatında incelemelerde bulundu. Projeyle ilgili açıklamada bulunan Başkan Işık, 'Burası Anıtlar Kurulumuzun kararıyla merkez pazar yerimiz yıkıldıktan sonra çevresindeki tarihi alanların önünün açık bırakılması gerekçesiyle bu projeye dönüştürüldü' dedi.
Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi tarafından etrafındaki tarihi yapıları gün yüzüne çıkaracak şekilde projelendirilen Çamlıbahçe Parkı inşaatında incelemelerde bulundu. Projeyle ilgili açıklamada bulunan Başkan Işık, “Burası Anıtlar Kurulumuzun kararıyla merkez pazar yerimiz yıkıldıktan sonra çevresindeki tarihi alanların önünün açık bırakılması gerekçesiyle bu projeye dönüştürüldü” dedi.
Şehir merkezinde yer alan tarihi Yeşil Cami, Kütahya Lisesi ve Adliye Binası ile çevresindeki tarihi yapıları gün yüzüne çıkartacak şekilde Kütahya Belediyesi tarafından projelendirilen Çamlıbahçe Parkı’nda imalatlar hız kazandı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Cumartesi-Çarşamba pazarı olarak bilinen merkez pazar yeri olarak adlandırılan ve Çamlıbahçe yeşil alan düzenlemesi üzerindeyiz. Burasının geçmişiyle ilgili fazla bir şey görüşmeye gerek yok, konuşmaya da. Ama son dönemde burayla ilgili medyaya yansıyan baz spekülatif taahhütleri görmekteyiz. Burası şu anda yoğun bir şekilde imalatı devam eden yeşil alanı olarak düzenleniyor. Sol tarafta gördüğünüz alanı emekliler lokalimiz, çay bahçesi ve bir park olarak düzenliyoruz. Hemen 150 metre yukarıda da yaklaşık 4 bin metrekarelik alanı yine merkez pazar yeri için çok yakın bir zamanda imalatına başlayacağız” dedi.
Çamlıbahçe Parkı alanında Anıtlar Kurulu kararıyla Yeşil Camii’nin kotunu geçecek herhangi bir yapının inşa edilemeyeceğinin altını çizerek sözlerine devam eden Başkan Işık, “Burası Anıtlar Kurulumuzun kararıyla da merkez pazar yerimiz yıkıldıktan sonra çevresindeki tarihi alanların önünün açık bırakılması gerekçesiyle bu projeye dönüştürüldü. Pazarcı esnafımız ve çevre bölgedeki esnafımızın, ayrıca bu mahallelerdeki vatandaşlarımızın talebi üzerine yine aynı bölgede biraz önce bahsettiğim şekilde hemen yukarıda yeni pazar yeri ile ilgili çalışmamıza devam ediyoruz. Kamulaştırma işlemleri biter bitmez şehrimizin ve ülkemizin en modern pazarlarından birisini buraya kazandıracağız. Buraya 4 kat kültür merkezi, pazar yeri, otopark projesinden tutun tekrar buraya eski pazarını yapacağını söyleyen bazı arkadaşlarımıza da buradan selam gönderiyorum, bilmeden konuşmayalım. Lütfen doğru bilgi için bizi ararsanız biz size en doğrusunu veririz. Burası geri dönüşü olmayacak şekilde Anıtlar Kurulu’nun, Valiliğimizin, birçok kamu kuruluşumuzun, belediyemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın da vatandaşlarımızın da talepleri doğrultusunda şehrimize değer katacak çok güzel bir mekâna dönüştürülüyor. İnşallah 15-20 gün içerisinde tamamlanınca milletimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum, şehrimize hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.