Lezita'dan yeni anne olan çalışanlarına mutlu anne odası

Lezita, İzmir Kemalpaşa'daki üretim tesisinde yeni anne olan çalışanlarına özel bir oda hazırladı. Mutlu anne odası adı verilen alan ile çalışanların, bebekleri için gerekli anne sütünü konforlu bir ortamda sağlaması hedeflendi.

Lezita'dan yeni anne olan çalışanlarına mutlu anne odası

Lezita, İzmir Kemalpaşa’daki üretim tesisinde yeni anne olan çalışanlarına özel bir oda hazırladı. Mutlu anne odası adı verilen alan ile çalışanların, bebekleri için gerekli anne sütünü konforlu bir ortamda sağlaması hedeflendi.

Lezita, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yeni anne olan çalışanlarına anne odasını hediye etti. İzmir Kemalpaşa’daki üretim tesisinde hayata geçirilen mutlu anne odası ile yeni annelere, bebekleri için büyük önem taşıyan anne sütü sağlama sürecinde huzurlu bir ortam oluşturulması hedeflendi.

Mutlu anne odasının açılış töreninde konuşan Lezita Genel Müdürü Mesut Ergül, “Çalışan dostu bir anlayışla hareket eden şirketimiz, ailemizin yeni anne olan üyelerinin konforunu ve mutluluğunu ön planda tutarak anne odasını oluşturdu. Artık yeni anne olan çalışanlarımız, iş günlerinde bebeklerine anne sütü sunmanın rahatlığını ve güvencesini yaşayabilecekler. Ayrıca çok yakında Lezita bünyesinde bir kreşimiz de hayata geçecek. Lezita, çalışanlarının refahını ön planda tutarak, sadece bir iş yeri olmaktan çok daha fazlasını sunmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“Mutlu anne odası annelere ev konforunda bir ortam sunuyor”

Lezita Pazarlama Müdürü Besime Bakiler ise şöyle konuştu:

“Kadınların iş hayatındaki varlığı, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın sürdürülebilirliği açısından son derece önemli. Lezita’da yönetim kurulundan yöneticilerimize, üretime kadar, her alanda; kadının iş gücü var, kadının sesi var, kadının gücü var, kadının emeği var. İş hayatında kadın olmak, zorlukları da beraberinde getiriyor. Lezita bünyesinde açtığımız anne odası, annelerimizin rahatlığını gözetirken, onların hijyenik bir ortamda kolaylıkla süt sağması ve güvenle saklayabilmesi için ev konforunda bir ortam sunuyor.”

Öte yandan, Lezita, tüm iş birimlerinde daha çok kadına istihdam sağlayabilmek, eşitliğin sağlanması yönündeki politikalarını insan kaynakları departmanı ile sürekli güncelliyor. Bu çalışmalar doğrultusunda, Lezita’nın toplam çalışan sayısının yüzde 40’ını kadınların oluşturduğu belirtildi.