Viral hastalıklarla 'el hijyeniyle' mücadele

İEÜ Medical Point Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Aslı Aslan, okulların açılmasıyla artışa geçen viral hastalıklar konusunda ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. Aslan, 'Çocuklar ellerini çok kısa sürelerde yıkıyorlar. Ailelerin de el yıkama süresinin 20 saniyeden az olmaması gerektiğini, tırnak aralarının temizlenmesi gerektiğini çocuklara öğretmeleri gerekiyor. Çünkü el hijyeni hastalıkla mücadelede çok önemli bir yer tutuyor' dedi.

İEÜ Medical Point Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Aslı Aslan, okulların açılmasıyla artışa geçen viral hastalıklar konusunda ailelere önemli tavsiyelerde bulundu. Aslan, “Çocuklar ellerini çok kısa sürelerde yıkıyorlar. Ailelerin de el yıkama süresinin 20 saniyeden az olmaması gerektiğini, tırnak aralarının temizlenmesi gerektiğini çocuklara öğretmeleri gerekiyor. Çünkü el hijyeni hastalıkla mücadelede çok önemli bir yer tutuyor” dedi.

Okulların açılmasıyla birlikte viral hastalıklarda artış yaşanmaya başladı. Viral hastalıklar özellikle okula giden çocuklar ve onların ailelerinde daha sık görülürken, İEÜ Medical Point Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Prof. Dr. Aslı Aslan iyi beslenme ve uykunun önemine dikkat çekti. Aslan, “Okulların açılmasıyla çocuklar kalabalık ortamlara girmeye başladı. Bu durumun da hastalık yükü getirmesi kaçınılmazdır. Ailelerin öncelikle çocuklarının sağlığını koruması gerekiyor. Bunun için de iyi bir beslenme ve iyi bir uyku olmazsa olamaz. Çünkü iyi beslenme ve uyku sağlığın birinci kuralıdır” dedi.

“El hijyeni hastalıkla mücadelede çok önemli”

Ailelerin çocuklarına el hijyeninin önemini anlatmaları gerektiğini belirten Aslan, “Çocuklar ellerini çok kısa sürelerde yıkıyorlar. Ailelerin de el yıkama süresinin 20 saniyeden az olmaması gerektiğini, tırnak aralarının temizlenmesi gerektiğini çocuklara öğretmeleri gerekiyor. Çünkü el hijyeni hastalıkla mücadelede çok önemli bir yer tutuyor. El yıkamanın sadece suya ve sabuna dokunmak olmadığını çocuklarımızın bilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra kol içine hapşırmaları gerektiğini, hapşırırken ağız ve burunlarını kapatmasını öğretirsek çocuğumuzun enfeksiyonlara karşı korunmasında faydalı olacaktır” diye konuştu.

Hasta olan çocukların bol sıvı alması gerektiğinin altını da çizen Prof. Dr. Aslı Aslan, “Ailelerin yaptığı hatalardan biri de hasta olan çocuğu okula göndermek oluyor. Ateş, enfeksiyon, öksürük gibi belirtiler veren çocukları okula göndermekte ısrarcı olunmaması gerekiyor. Bu gibi durumlarda çocuğun iyi beslenmesi ve bol sıvı alması hastalığı daha rahat atlatmasına yarayacaktır” ifadelerini kullandı.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme